Watermeter

In de volkstuinen bevindt zich een hoofdkraan en watermeter (zie afbeelding). Het is zeer raadzaam om voor de winter hoofdkraan dicht te doen, uw kranen open te zetten en te zorgen dat uw leidingen leeg zijn.

Elk jaar dient u op tijd (voor de laatste zaterdag van november) zelf uw watermeterstanden per email aan het bestuur door te geven. Wij sturen u een herinnering maar dit is uw verantwoordelijkheid. Zonder de watermeterstanden kunnen wij niet op tijd de afrekening per tuin berekenen.

U bent verantwoordelijk vanaf de watermeter. Indien er schade is, dient u zelf een loodgieter in te schakelen. B.v. Le Cuivre, Brommer of Born kennen ons terrein.

Waterput

Groen afval

Groenbakken

Tijdens het tuinseizoen worden de volle bakken elke vrijdag geleegd. De groenbakken zijn uitsluitend voor te composteren 'groenafval'. Niet voor takken, stronken, hout en al helemaal niet voor huishoudelijk afval. Knip het groen klein (in stukjes van ± 20 cm) en zorg dat het ook in de hoeken van de groenbak zit.

Takken

Het hele jaar door kunt u uw takken op de parkeerplaats (zie bord) neerleggen. Deze worden regelmatig gehakseld. Het haksel mag u gebruiken. U mag er ook dikke takken neerleggen en stronken (kan niet in de hakselaar). U mag er niet neerleggen: riet, rozensnoeisel, hele dunne twijgjes, planken en ander houtafval.

Ander afval

Huishoudelijk afval dient u zelf af te voeren. Hetzelfde geldt voor uw bouwafval, tegels, afgedankte spullen etc. Dus niet in de groenbakken of in de algemene ruimte dumpen !

 Download hier het document: Het juiste gebruik van de Groenbakken

LdANatuurlijkTuinieren