Informatie over natuurlijk tuinieren, snoeien, composteren, mulchen, bodemverbetering, enz.

De informatie op deze nieuwe webpagina zal steeds verder worden aangevuld met interessante documenten en weetjes over uiteenlopende aspecten over tuinieren. Ook kunnen er links naar andere websites komen, met aanvullende specifieke tuinonderwerpen en naar instructieve filmpjes elders.

Geranium

Groen afval

Groenbakken

Tijdens het tuinseizoen worden de volle bakken elke vrijdag geleegd. De groenbakken zijn uitsluitend voor te composteren 'groenafval'. Niet voor takken, stronken, hout en al helemaal niet voor huishoudelijk afval. Knip het groen klein (in stukjes van ± 20 cm) en zorg dat het ook in de hoeken van de groenbak zit.

Takken

Het hele jaar door kunt u uw takken op de parkeerplaats (zie bord) neerleggen. Twijgjes en riet zijn niet geschikt om gehakseld te worden. Deze worden regelmatig gehakseld. Het haksel mag u gebruiken. U mag er ook dikke takken neerleggen en stronken (kan niet in de hakselaar). U mag er niet neerleggen: riet, rozensnoeisel, hele dunne twijgjes (daarop loopt de hakselaar vast).

Ander afval

Planken, ander houtafval en huishoudelijk afval dient u zelf af te voeren. Hetzelfde geldt voor uw bouwafval, tegels, afgedankte spullen etc. Dus niet in de groenbakken of in de algemene ruimte dumpen!

Download hier het document over het juiste gebruik van de Groenbakken

vingerhoedskruid